Bibehåll kvalité i din Javakod

Kodanalys

Statisk kodanalys är något vi tar till hjälp för att hålla en hög kvalitetsnivå på koden. Rent konkret innebär det att ett program, som analyserar din kod, körs för att identifiera buggar, minnesläckage etc. Syftet är att förbättra både kodkvalité och säkerhet. Mao ett område som borde vara prioriterat, men ibland får stryka på foten för att rädda leveransen i det korta loppet.

Tillsammans med Checkstyle och PMD har Findbugs länge varit bland de populäraste biblioteken/programmen inom denna genre. Ni som använder Findbugs sedan tidigare kan vid det här laget ha uppmärksammat att uppdateringsfrekvensen varit rätt låg, ja faktiskt lika med noll sedan 2015 (!). Framöver är det istället Spotbugs, Findbugs spirituella efterträdare, som gäller. Eftersom det rör sig om en efterträdare skiljer programmet sig inte avsevärt från den tidigare inkarnationen avseende konfiguration, tillämpning och syfte.

För den som vill migrera från Findbugs till Spotbugs se följande manual.

Om ni inte använder statisk kodanalys sedan tidigare så rekommenderar vi er att ta en djupare titt på Spotbugs. Installationsguiden gör att man snabbt kommer igång.

Se inte den första körningen som alarmerande om det skulle visa sig att Spotbugs finner ett par förbättringsområden. Se den istället som en utgångspunkt för kontinuerlig förbättring! Det är även mycket mer tillfredsställande att kunna vara proaktiv i sina buggfixar snarare än reaktiv. Visst är det roligare när en bugg fixas före verksamheten ens upptäckt den!

Om ni önskar något att bolla med är det bara att fylla i formuläret nedan så ska vi vara er behjälpliga efter bästa förmåga!

Vi har mottagit ditt meddelande och återkommer inom kort.
Hoppsan! Något gick dessvärre fel, vänligen verifiera att du inte är en robot eller ladda om sidan och försök igen.
Vi vill göra dig uppmärksam på att vi behandlar dina uppgifter i strikt enlighet med vår Integritetspolicy. Allt för att du ska känna dig trygg i att vi värnar om din integritet.